Feminin og maskulin energi - yin & yang

Feminin och maskulin energi - yin & yang

Vi föds alla med både feminin och maskulin energi i oss, oavsett om du föddes som en biologisk tjej eller pojke, eller om du är kvinna eller man eller mittemellan eller inte definierar dig själv efter ett specifikt kön alls.

Men vi lever i en tid där det feminina försummas hos både män och kvinnor, vilket får stora konsekvenser för oss själva, våra relationer och planeten.

I kulturer som fokuserar på produktion, tillväxt och kontinuerlig handling har det feminina nedvärderats och setts som en fiende.

Det kvinnliga ses som passivt, eftergivande, mjukt, sentimentalt, känslomässigt och eftergivande, vilket är egenskaper som inte accelereras så mycket i vårt moderna samhälle, där effektivitet, behärskning och tillväxt är ledord.

När vårt värde som människa ständigt mäts i hur mycket vi kan producera, undertrycker vi omedvetet de delar av oss som är naturligt cykliska och feminina.

Många förblir på ett maskulint humör, trots att kroppen och sinnet ropar efter frid och djup tystnad.

Jag har länge arbetat med gudinnans energi, t.ex. i Mary Magdelene, Afrodite, Kali och Hekate, men här nyligen har jag dragits till att arbeta med en maskulin gud också.

Jag måste erkänna att jag aldrig har förstått religion eftersom många stora religioner fokuserar på en maskulin gud.

När jag var 15 år kom jag dock på information om Wicca och inspirerades av tron ​​på naturen, magin, ritualerna och det stora fokuset på både guden och gudinnan, det maskulina och det feminina, solen och månen, himlen och jorden.

I Wicca har både guden och gudinnan lika värde och båda är viktiga för balans, glädje och överflöd i livet. Jag förstod bara inte riktigt hur jag skulle träna på det.

Men jag ska berätta för dig om en hemlighet...

När jag började min sexuella healing för 1,5 år sedan drogs jag djupt av att återupprätta min relation till naturen, jorden, rötterna och det feminina. Jag hade så svårt att känna mig själv då, och jag fann tröst och tro ute bland det vilda landskapet.

Det var högst på sommaren och jag hittade en hemlig plats nära buskar och träd och en hög kulle där jag kunde vara ensam och bara vara och känna kontakten med min livmoder och jorden. Jag låg i det höga gräset omgiven av insekter, fjärilar och fågelsång och masserade mina bröst, cirklade runt mina höfter och rörde vid mig själv sensuellt och sexuellt.

När jag låg där naken föreställde jag mig att jag smälte samman med jorden och överlämnade mig till himlen och solens genomträngande strålar. Jag kände värmen från solens strålar mot min kropp och det goda stödet från jorden under mig.

Jag bad till moder jord och solguden.

Jag var så olycklig och kände mig så disassocierad från min egen sexualitet och femininitet att jag behövde någon form av gudomlig intervention.

Jag tittade upp mot himlen och föreställde mig att jag älskade med en manlig gud. Hur jag gick ihop med honom.

Ögonen slutna, jag rörde vid mig själv när jag föreställde mig solens strålar från denna gudomliga maskulina närvaro som penetrerade min vagina och helade mig.

Jag fick orgasm i gräset.

Jag kände mig så vild, fri och kopplad till naturen omkring mig och till himlen över mig och jorden under mig.

Och när jag öppnade ögonen... Det första jag såg där uppe på himlen var ett moln som liknade en man med en stor hård lem. Och han tittade ner på mig.

En dag eller två senare delade en kvinna i en sensuell kvinnogrupp på facebook en bild som visar en himmelsman och en jordkvinna som har sex.

Jag kunde inte låta bli att skratta. Vilket sammanträffande.

Men jag såg det som ett tecken på lusten att låta det maskulina och det feminina smälta samman i ett erotiskt, sensuellt möte.

Jag pratar inte bara här om mötet mellan en man och en kvinna i djup intimsex... Det gör jag så klart också.

Men det handlar om att balansera feminin och maskulin energi – yin & yang – inom sig själv.

Som det är idag lär sig pojkar från tidig ålder att ta avstånd från det feminina, och det får konsekvenser för dem senare i livet.

Män har en evig längtan efter det feminina – längtan efter att smälta samman med en kvinna som är helt öppen för att ta emot honom.

Det feminina är vårt hem, härden där vi laddar och ger näring åt oss själva med kärlek, intimitet och omsorg.

Det feminina är inneboende i varje kvinnas livmoder. Och i fosterlandet.

Det är vår näring och omsorg.

Men många kvinnor är stängda och har inte kontakt med sitt bäcken och med elden som brinner inne i livmodern.

De flesta kvinnor bär runt på mycket djupa sår från det maskulina. Vi har nog alla varit med om misslyckanden, uppbrott och hjärtesorg på grund av en kille. Det gör att vi redan har barrikaderna uppe när vi ska träffa en ny man.

Men på ett ännu djupare plan bär faktiskt alla kvinnor på sår som härrör från århundraden av män som våldtar, förtrycker och känner äganderätt över kvinnor.

Det är sårad, skuld, skam och misslyckande som vi som kvinnor redan är födda med och kommer från generationer av kvinnor före oss.

Dessa djupa sår hindrar kvinnor från att öppna sig helt för en man – att bli mjuka och kapitulera i vår feminina natur.

Vår avståndighet och ilska mot det maskulina och vad det har gjort hindrar också kvinnor från att använda sin egen maskulina energi för att kliva ut i världen och uttrycka sina kreativa projekt och få framgång och rikedom med det.

Det är så viktigt att både män och kvinnor läker de sår vi bär runt det feminina & det maskulina, för på det sättet kan vi få bättre harmoni i oss själva, i relationer, i ekonomin och på vår planet.

När du helar det kvinnliga och det maskulina kommer du hem till den person du föddes till.

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.