Søsterskabets betydning for sexlysten

Systerskapets betydelse för sexlusten

Hur ökar man sexlusten?

Ofta är tips och tricks för mer sexlust centrerade inom förhållandets fyra väggar, i sovrummet med vår älskade. Men en förbisedd aspekt av sexlust är vikten av systerskap.

Sexuell lust är inte bara reserverad för sex, för som jag ser det är sexuell lust vår LIVSENERGIE . Detta är vad vi kan skapa ett barn med. Det är i grunden vår livslust och livsglädje. Det är det som gör oss till människor och genom vilket vi känner livet flöda genom oss.

Och det som ger glädje i livet är åtminstone att vara i ett positivt systerskap av goda vänner.

Systerskapets betydelse för en sund sexlust

Vet du inte också hur befriande det är att vara i en tjejgemenskap där man kan skratta och gråta och prata om sex och njutning utan att skämmas och fira varandra och ge varandra full tillåtelse att vara ärliga och sårbara och sexuella. Ett positivt systerskap betyder bara att vi kan släppa fasaden och alla filter vi satt upp runt oss själva och ja, vår sexualitet.

Jag har upplevt att ett djupt samtal med en gammal vän om sex och kärlek kändes som en sten som faller från hjärtat. Och dagen efter kände jag en glädjegnista i kroppen och en puls av begär i magen. Vilket är vettigt, för vi vet vid det här laget att kvinnors orgasmer går genom hjärtat.

En sten föll från mitt hjärta, ja, men en sten kanske inte räcker, för en sten kan bli en mur om man har upplevt djupare systerliga sår och fått förtroendet brutet.

Har du kanske inte också försökt komma över ett bråk med din bästa vän, bryta med viktiga vänskaper, uppleva missförstånd och kattbråk ? Hur fick det dig att känna?

Kulturell indoktrinering av systersår

Vi är uppfostrade i en kultur där tjejer jämför sig mycket med varandra, och där vi tävlar mot varandras skönhet och framgång. Jag minns tydligt från skolan att tjejerna som var snyggare och poppigare än mig var mina konkurrenter. Så jag försökte vara annorlunda och låtsas som att det inte spelade någon roll för mig när det verkligen gjorde det. Jag skulle nog hellre vara vän med dem.

Så vår kultur hjälper redan till att programmera oss att skapa djupa systerliga sår, istället för att fira varandra och lyfta upp varandra.

Förebygga kattbråk genom bättre förståelse av menstruationscykeln

Och utöver det måste vi också hantera hormoner, obalanser, mensvärk och PMS-symtom – och när vi blir äldre kanske förlossning, förlossningsdepression, klimakteriet osv.

Jag tror att det händer mycket ovänlighet bland tjejer under premenstruationsperioden, då det inte krävs mycket för att göra en förbannad. Väldigt många skadade vänskapsband skulle därför kunna förhindras om vi visste mer om menstruationscykeln och när vi behöver slappna av mer (upp till och under menstruation) och när vi har mer energi (fram till och under ägglossningen).

Med en tydligare förståelse för menstruationscykeln kan vi stötta våra vänner mer genom de olika faserna.

Viktigast av allt är det framförallt upp till och under mens, när vi kan ge henne vård genom att laga god mat, städa åt henne, fläta håret, ge massage – och ultimat kärlek. Allt detta ökar oxytocinet, kärlekshormonet som binder människor och skapar mer livslust (= sexlust).

När vi som kvinnor är i en gemenskap kommer även vår menstruationscykel att harmoniseras, vilket i sig visar hur sammankopplade vi är genom vår livmoder. Du har kanske själv upplevt att när du levt nära andra tjejer så har du börjat få mens samtidigt. D var oftast en gång eftersom vi bodde mycket närmare varandra i små samhällen. Men i vår moderna värld är vi mycket mer ensamma och det i sig är onaturligt för vår feminina kropp.

Systerskap och livmodern

Vi behöver andra kvinnor i våra liv och vi behöver fira varandra mycket mer för optimal livsglädje.

Systerskap bor i den feminina kronan, i livmodern. Föreställ dig din inre eld, din sexlust, som en brasa inuti din livmoder. Denna eld måste odlas och vårdas. Och vad passar bättre än att låta några damer dansa runt elden.

Det jag har observerat i min egen kroppsterapi och i mitt arbete med klienter är att vi i livmodern har alla våra kvinnliga arketyper: dig själv som barn, ung flicka, mamma och äldre klok fru. Och min egen tes är att vi också håller om varje betydande kvinna vi har träffat i våra liv. Energimässigt förstås.

Kan vi hålla fast vid trauman, romantiska relationer och sexuella upplevelser i magen, så kan vi förstås också hålla fast vid våra flickvänner.

Det är därför vettigt att vi kan släcka den inre elden om vi plötsligt inte har några tjejer och kvinnor i våra liv att dansa runt den med.

För systersåren förvarar vi dem också i livmodern. Och om vi behåller många av dem kan vi skapa en mur sten för sten. En vägg från hjärtat till livmodern som så småningom blockerar dig från att vara kopplad till din sexualitet och glädje och även blockerar dig från att bjuda in nya vänskaper i ditt liv.

Väggen runt livmodern kan komma från sexuella och gynekologiska trauman, och många kvinnor håller fast vid dessa. Och när de är osagda kan det leda till avståndstagande och konflikter mellan vänner. Därför är det så viktigt att man i ett systerskap också kan prata om de svåra ämnena och ge utrymme att prata om när sex gör ont.

Förbundna livmodern

Om vi ​​tänker på att vi påverkar varandra genom vår livmoder, så finns det en stor potential för helande i en gemenskap av andra kvinnor. Föreställ dig en kvinna som har arbetat med yoniägget och med sin sexuella helande och utveckling, och föreställ dig sedan att hon öppnar upp sin sexlust och sin livmoderenergi. Hennes förnyade erfarenhet av hennes livmoder påverkar inte bara henne själv, utan kommer att skapa ringar i vattnet för kvinnorna runt henne som också börjar koppla mer positivt till hennes fittmagi. Så vi är inte separerade från varandra, utan ack så sammankopplade. Vi är alla skapade i en livmoder och vi håller alla den kosmiska modern i vår livmoder.

Så tänk dig en kvinna som har en svag koppling till sitt sexuella centrum och håller fast vid en hel del skam. I en gemenskap med henne kommer hon att sända ut mycket skam och skuld och om du bara nämner ordet s** eller dina sexuella trauman så kommer du att bli sett ner på. Det är inte precis den sortens systerskap vi vill ha.

Så min uppmaning till andra tjejer och kvinnor är låt oss inse vikten av systerskap för vår gemensamma sexuella hälsa och lycka, och låt oss börja prata om det och odla det.

Här är några riktigt bra åtgärder du kan vidta för att öka systerskapet och skapa mer sexlust för alla!

- Döm inte, utan fira varandras önskningar, njutning och upplevelser med sex och kärlek

– Skapa ett tryggt utrymme för att kunna dela om rädslor, längtan och prestationer

- Tabu bort sex och sexuella problem och prata om dem!

– Var öppen med att prata om sexuella upplevelser och gynekologiska upplevelser, bra och dåliga, för på det sättet kan trauman läkas och våra livmoder väckas och öppnas.

– Stöd din vän genom de kvinnliga faserna, t.ex. under mens genom att bara utföra en god gärning för henne och vid tiden efter förlossningen om hon har fött ett barn.

– Dekorera varandra genom att göra något så vackert och omtänksamt, nämligen att fläta varandras hår och fläta in en blomma i håret.

– Skapa kvinnliga cirklar med ceremoniell kakao och dans.

– Gör en ritual för din vän i tider när förändring eller helande krävs. Något väldigt vackert är att rituellt tvätta henne med vatten över hennes livmoder och hjärta och strö rosenblad över hennes kropp. Att bara göra fler ritualer för kvinnorna i ditt liv kommer att ha en inverkan på hur lyckliga vi är som kvinnor och tillåta livmoderns inre eld att förbli tänd.

Jag skickar dig så mycket erotisk kärlek!

<3

Helen L.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.